وبلاگ

چالش‌های نگهداری از بیل مکانیکی در مناطق دورافتاده

چالش‌های نگهداری از بیل مکانیکی در مناطق دورافتاده

همان‌گونه که توجه به مقوله ایمنی و سلامتی ممکن است در مناطق دورافتاده به دلیل کاهش دسترسی‌پذیری به مراکز درمانی، پزشک‌های متخصص و غیره با چالش مواجه باشد و لازم است علاوه بر فراهم کردن تمهیدات توسط دولت، خود افراد نیز با علم به این شرایط برخی موارد و تمهیدات را پیش‌بینی بکنند و در کنار رعایت و احتیاط بیشتر و داشتن ملاحظات بتوانند آگاهانه و هدفمند در صورت بروز چالش برخورد کنند؛ مانند استفاده از خدمات پزشکی تخصصی تلفنی و آنلاین، در دسترس داشتن برخی داروها، آشنایی با کمک‌های اولیه، داشتن تجهیزاتی مانند کنترل فشارخون کنترل قند و غیره و مراجعه منظم به مراکز دارای خدمات تخصصی و شهرها؛ حال در راستای تجهیزات و ماشین‌آلات سنگین مانند بیل‌های مکانیکی در شرایط دورافتاده نیز همین شرایط حاکم است؛ یعنی لازم است با لحاظ تمامی این موارد و چالش‌های نگهداری از بیل مکانیکی بتوانیم برخی از تمهیدات مربوط به تعمیرات و نگهداری آن‌ها مانند لوازم‌یدکی به تعداد کافی و غیره را از پیش تهیه‌کرده باشیم و نیز روال دسترسی به نیروهای متخصص و دارای صلاحیت برای اعمال تغییرات را پیش‌بینی کنیم تا بتوانیم شرایط امن و ایمنی را هم برای خود و کارکنان و هم برای ماشین‌آلات و هم برای محیطی که در آن کار می‌کنیم فراهم کنیم. در مقاله حاضر قصد داریم در مورد یکی از مقوله‌های چالشی مهم پیرامون یکی از ماشین‌آلات سنگین، بیل‌های مکانیکی، به لحاظ چالش‌های نگهداری از آن‌ها به‌خصوص در مناطق دورافتاده و به‌تبع آن در شرایط دشوارتر صحبت کنیم. ممنون که در این مقاله از دیزل کالا با ما هستید.

نگاهی به بیل مکانیکی در زمره ماشین‌آلات سنگین و پرکاربرد

در این قسمت می‌خواهیم نگاهی داشته باشیم به خود بیل مکانیکی و اینکه دلیل اهمیت آن چیست. بیل‌های مکانیکی یکی از کاربردی‌ترین و متداول‌ترین ماشین‌آلات سنگین در صنایع مختلف محسوب می‌شوند. ازجمله کاربردهای آن‌ها می‌توان در صنایع عمران و ساخت‌وساز و صنایع معدنی و صنایع کشاورزی و غیره محسوب می‌شوند که در اجرای عملیات مختلف مورداستفاده قرار گیرند. انواع مختلفی از بیل‌های مکانیکی وجود دارد که با توجه به تیپ‌های آن‌ها و نیازهای پروژه‌ها، لازم نوع مناسب آن انتخاب شود. بیل‌های مکانیکی از اجزای مختلفی تشکیل‌شده‌اند که هر یک از آن‌ها وظیفه خاصی را بر عهده‌دارند که در کنار همدیگر وظیفه پیشبرد بیل مکانیکی را ایفا می‌کند که در مقوله نگهداری از بیل‌های مکانیکی، حفظ سلامت تمامی این اجزا حائز اهمیت است. از این اجزا می‌توانیم به موارد زیر اشاره داشته باشیم.
بازو؛ بازوها بخش‌های متحرک اصلی هستند که قابلیت افزایش و کاهش طول برای آن‌ها فراهم است و برای حفاری استفاده می‌شوند.
باکت؛ باکت‌ها قسمت‌هایی هستند که حالت چنگال دارند و به‌مثابه ابزارهای جابجایی و بارگیری و باراندازی مواد هستند که محل آن‌ها در انتهای بازوی بیل مکانیکی قرار دارد
موتور؛ موتورها منبع تولید قدرت دستگاه‌ها هستند که نیروهای لازم در راستای حرکت و عملکرد بیل مکانیکی را فراهم می‌کنند. اگر قصد خرید واتر پمپ کمنز یکی از لوازم یدکی موتوری به شمار می‌رود را دارید با ما تماس بگیرید.
سیستم هیدرولیک؛ سیستم هیدرولیکی در بیل‌های مکانیکی سیستم انتقال نیرو است که حرکت بازو و حرکت باکت به‌وسیله آن صورت می‌گیرد.
سیستم خنک‌کننده؛ این سیستم نقش تعدیل حرارت موتور و هیدرولیک را در راستای حفظ و تعدیل دمای موتور بر عهده دارد.
از دیگر اجزای بیل مکانیکی می‌توانیم به بازوی چرخش، چرخ یا زنجیر، اتاقک، اپراتور شاسی و غیره اشاره داشته باشیم.

نگهداری از بیل های مکانیکی

پیرامون نگهداری از بیل‌های مکانیکی

طبیعتاً مانند تمامی تجهیزات و ماشین‌آلات اعم از سبک و سنگین، بیل مکانیکی نیز نیازمند فرایندها و الزامات نگهداری مخصوص به خود هست که در راستای عملکرد صحیح دقیق و ایمن آن‌ها، هم برای ایجاد محیط امن برای کارکنان و هم در راستای کارکرد بهینه آن و بهره‌وری بیشتر پروژه‌ها لازم است به‌طور دقیق مورد ارزیابی و نظارت قرار بگیرند.
تعمیر و نگهداری ماشین‌آلات ازجمله بیل‌های مکانیکی را می‌توانیم در قالب مجموعه‌ای از فعالیت‌ها و اقدامات منسجم نام ببریم که در راستای حفظ کارایی بهینه تجهیزات مورداستفاده قرار می‌گیرد. در این موارد لازم است موارد مختلفی مورد ارزیابی و مدنظر قرار گیرد؛ به‌عنوان‌مثال علاوه بر توصیه‌های سازنده دستگاه لازم است به شرایط نگهداری دستگاه، شرایط کار دستگاه مانند میزان سختی خاک محلی که دستگاه در آنجا کار می‌کند، میزان رطوبت، میزان سیلیس و برخی دیگر از عناصر مضر برای سلامت، توجه شده و با توجه به جمیع فاکتورها برنامه منسجم و مدونی تنظیم و اجرا و بر روند اجرایی آن نظارت دقیق صورت بگیرد. در این راستا لازم است تمامی قسمت‌های بیل مکانیکی مورد ارزیابی و بازرسی فنی کامل قرارگرفته و گواهینامه سلامت برای آن‌ها صادر شود.

نکات نگهداری از بیل مکانیکی در مناطق دورافتاده

بیشتر بخوانید: تکنولوژی‌های پیشرفته در تولید لوازم یدکی ماشین‌آلات سنگین

چالش‌های نگهداری از بیل مکانیکی در مناطق دورافتاده

در کنار اهمیت توجه به مقوله نگهداری از بیل مکانیکی طبیعتاً اهمیت این مقوله در مورد نگهداری از بیل مکانیکی در مناطق دورافتاده از درجه بالاتری برخوردار است؛ چراکه مناطق دورافتاده از ابعاد مختلف دارای چالش‌های ویژه خود هستند که این موارد در روال نگهداری از بیل مکانیکی در این مناطق تأثیرگذار خواهد بود؛ ازجمله این چالش‌ها می‌توانیم به موارد زیر اشاره داشته باشیم:
میزان دسترسی به نیروهای متخصص و وارد؛ یکی از این موارد می‌تواند این باشد که مناطق دورافتاده ممکن است دسترسی صحیح یا سریعی به نیروهای متخصص نداشته باشیم؛ بنابراین چنانچه قصد داریم از ماشین‌آلات سنگین مانند بیل‌های مکانیکی در مناطق دورافتاده استفاده کنیم، لازم است به این بعد توجه داشته باشیم و نیروهای متخصص را شناسایی و آماده داشته باشیم.
دسترسی راحت به لوازم‌یدکی؛ لوازم‌یدکی ماشین‌آلات، مانند لوازم یدکی ماشین آلات معدنی یا تجهیزات خاصی مانند واترپمپ کمنز که از مراکز مختلفی مانند دیزل کالا قابل تهیه هستند و از ابعادی می‌توان گفت این مقوله، لوازم‌یدکی، به‌موازات خود دستگاه‌ها شامل اهمیت است؛ چراکه دسترسی و استفاده به‌موقع از لوازم‌یدکی موجب تأمین امنیت جانی افراد و کارایی دستگاه خواهد بود؛ ازاین‌رو لازم است این مقوله را مدنظر قرار دهیم که ممکن است در مناطق دورافتاده دسترسی راحت به لوازم قطعات یدکی نداشته باشیم و اگر قرار است آن‌ها را از کانال‌های دیگری شامل خرید اینترنتی یا به‌طور حضوری از مراکز خاصی تهیه کنیم، به‌موقع پیش‌بینی و تهیه‌کرده باشیم. این نکته را عنوان کنیم که در کل لازم است قطعات یدکی همواره در دسترس باشند؛ اما با توجه به اینکه به‌طور ادواری بر آن‌ها نظارت می‌کنیم، لازم است در هر نظارت در صورت اینکه موجودی رو به اتمام است یا نیاز به شارژ مجدد دارد، حتماً فاصله زمانی تأمین آن را نیز در مناطق دورافتاده مدنظر قرار دهیم.
چالش‌های آب و هوایی: هرچند چالش‌های آب و هوایی الزاماً ارتباطی به مناطق دورافتاده یا غیر آن ندارند و در همه‌جا ممکن است پیش بیاید؛ اما ممکن است در برخی از مناطق دورافتاده نوسانات آب و هوایی یا شرایط ویژه جوی شدیدتر بوده و به‌تبع آن روال تعمیر و نگهداری ازجمله بیل‌های مکانیکی با چالش بیشتری مواجه باشد.
کار کردن در شرایط سخت‌تر: از دیگر جنبه‌های چالش‌برانگیز نگهداری بیل مکانیکی در شرایط دورافتاده، می‌توان به برخی موارد نظیر عدم اصولی بودن راه‌ها اشاره کرد که طبیعتاً این موارد باعث چالش در حمل‌ونقل آن‌ها شده و درنتیجه باعث استهلاک بیشتر آن‌ها می‌شود و لازم است تمامی این موارد را مدنظر قرار دهیم.
مخاطرات محیطی از دیگر چالش‌های مناطق دورافتاده می‌تواند باشد؛ به‌عنوان‌مثال ممکن است در برخی از مناطق و برخی از شرایط، برخی از جانوران که خطرات جانی دارند در آن حوالی زندگی کنند که در این شرایط لازم است موارد مربوط به حفظ حریم آن حیوانات در درجه اول و به‌تبع آن حفظ سلامت و امنیت جانی خود را مدنظر قرار دهیم.

همچنین بخوانید: معرفی تکنولوژی‌های جدید در بیل‌های مکانیکی

تبعات عدم رسیدگی و نگهداری اصولی بیل مکانیکی

طبیعی است در صورت عدم نظارت دقیق بر عملکرد بیل مکانیکی و عدم رسیدگی و رعایت موارد مربوط به نگهداری از آن‌ها در شرایط دشوار که طبیعتاً از حساسیت بالایی نیز برخوردار است مانند مناطق دورافتاده، تبعات مختلفی شامل دستگاه خواهد شد شامل: تبعات جانی به دلیل افت ایمنی دستگاه، کاهش عملکرد و کارایی بیل مکانیکی، کاهش ارزش آن، افزایش هزینه‌های مربوط به تعمیرات و نگهداری، تبعات زیست‌محیطی به دلیل مواد باکیفیت پایین و مضر برای محیط‌زیست و نشت برخی از مواد به خاک و آب و کاهش عمر مفید دستگاه خواهیم بود؛ بنابراین بسیار مهم است این توصیه‌ها را جدی بگیریم. در راستای پوشش دهی به این مراحل لازم است تحت نظر کارشناس و مشاور متخصص و صاحب صلاحیت، برنامه‌های دقیق برای نظارت بر عملکرد و بازرسی آن‌ها تدوین و به‌طور منظم و صحیح مورداجرا و ارزیابی قرار بگیرند.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *